Hkü'De Psikolojik Danişmanlar Bir Araya Geldi | Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Hkü’De Psikolojik Danişmanlar Bir Araya Geldi

Hkü’De Psikolojik Danişmanlar Bir Araya Geldi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi (EF) ve Gaziantep Şahinbey Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından “21. Yüzyıl Yaşam Becerileri Kazandırmada Rehber Öğretmenlerinin Rolü” Semineri düzenlendi.

 

HKÜ KKM’de (Kongre ve Kültür Merkezi) 17.11.2015 tarihinde gerçekleştirilen “21. Yüzyıl Yaşam Becerileri Kazandırmada Rehber Öğretmenlerinin Rolü” Semineri Rehber Öğretmenler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle dinlendi. “21. Yüzyıl Yaşam Becerileri Kazandırmada Rehber Öğretmenlerinin Rolü” ile ilgili önemli ipuçlarını gündelik hayattan yaşanmış birçok örnek ile anlatan HKÜ Akademisyenleri, Rehber Öğretmenlerle karşılıklı iletişim kurarak, hayatları boyunca yararlı olacak önemli bilgiler verdi.

 

Seminerde; kariyer danışmanlığında 21. yy becerilerinde dikkat edilmesi gereken kurallar, kariyer gelişimi, 21. yy becerileri, öğrenme ve yenilenme becerileri, bilgi-medya ve teknoloji becerileri, yaşam ve meslek becerileri gibi konularda bilgiler verildi.

Seminerin Açılış Konuşmalarını gerçekleştiren HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay ve HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk’ten sonra Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz bir sunum gerçekleştirdi. Rektör Yılmaz; “Sevgili arkadaşlar sizlerin yapmış olduğu görev çok önemli bir görevdir. Ben bu görevi liderlik olarak tanımlıyorum. HKÜ’nün lider bir kurum olmasıyla ilgi bir vizyonumuz var. Bununla ilgili birçok projeler geliştiriyoruz. “3. Nesil Yenilikçi ve Girişimci Bir Üniversite” olarak kendimizi tarif ediyoruz. Bir üniversite çok köklü bir üniversite olabilir ama yeni nesil üniversite değilse, aday öğrencilerine arzu ettiği eğitimi verme şansı olmayabilir. Ancak bizim üniversitemiz 3.nesil bir üniversite ve gençlere birçok hizmeti aynı anda sunabilen ve onların talep ettiği eğitimi verebilen bir üniversitedir. Ayrıca günümüzde gerçek anlamda yeni nesil olan üniversitelerde daha pro-aktif bir eğitim artık mevcut”.

İnovasyon; yeni fikirleri, değer yaratan çıktılara dönüştürme sürecidir diyen Rektör Yılmaz; “Lider, mensubu olduğu topluma yarar sağlayacak değişimi yönetmek için sorumluluğu; sezgi, zeka ve bilgiye dayalı karar ve uygulamalarla üzerinde taşıyan kişidir. Lider; elindeki gücü kullanabilme kapasitesine bağlı olarak çevresini etkileyen kişidir. Gerektiğinde aldığı zor kararların ve sonuçlarının ardında durmasını bilir” dedi.

Kariyer danışmanlığında 21. yy becerilerini anlatan Yrd. Doç. Dr. Hasan Eşici; “21. Yüzyıl Becerileri ancak; üniversite çağına gelmiş olan Z kuşağının dijital öğrenme ortamlarını artırmak ve çeşitlendirmek, iş dünyasının yeni kuşak çalışan beklentilerini iyi okumak, onları artık oluşturulmakta olan çok boyutlu görevlere iyi hazırlamak ve okul dışı etkinliklere olabildiğince zaman ayrılabilmesini sağlayabilmekle gelişir. Öğrenme ve Yenilenme Becerileri, ilk olarak çalışma hayatında orijinalite ve yaratıcılık sergilemek ile başlamaktadır. Yaratıcılık ve yenilenme ancak ve ancak; diğerlerinin işine yarayacak yeni fikirler geliştirmek, uygulamak ve anlatmak, yeni ve farklı bakış açılarına açık ve uyumlu olmak, yeniliğin geliştiği alanlarda yaratıcı fikirlerle somut ve yararlı yardımlarda bulunmakla devam etmektedir” dedi.

Seminer sonunda Şahinbey RAM Müdürü Eşref Birişik HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’a çiçek takdim etti